trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

Baldones dūņas Latvijā ražota Eko kosmētika

Baldones dūņas - Latvijā ražota eko kosmētika!

SIA Baldones veselības fonds FG – zīmolu Baldones dūņu kosmētika un BDK laboratorija īpašnieks – tika dibināts 1999. gadā, un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valentīns Jeremejevs tā vadības grožus pārņēma pirms trim gadiem ar mērķi padarīt to par veiksmīgu ražotāju, turklāt nemitīgi meklējot aizvien jaunas eksporta iespējas. Līdz ar uzņēmuma priekšnieku maiņu tika uzbūvēta arī jauna laboratorija Olainē, kuras paplašināšanā pēdējos trīs gados investēti aptuveni 5 miljoni eiro. Patlaban tajā strādā 30 darbinieku, un tuvākajiem diviem gadiem laboratorijas ražošanas jauda ir pietiekama, taču brīdī, kad kosmētikas produktu pieprasījums strauji pieaugs, uzņēmums laboratoriju palielināšot. Patlaban uzņēmums dienā spējot saražot 10–20 tūkstošus vienību. Savukārt, runājot par šā gada apgrozījuma un peļņas rādītājiem, uzņēmuma vadītājs vēl nevēlējās tos atklāt, jo konkrēti dati neesot apkopoti. Toties pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 2 miljoni eiro; tiesa gan, peļņas rādītājs iezīmējies negatīvs, jo uzņēmums daudz investējis.


Augsti organiski dūņu produkti

Uzņēmumam pieder dūņu ieguves vietas un laboratorija, kurā top produkti. Tas piedāvā trīs kosmētisko dūņu produktu līnijas: rehabilitācijai, sejas un matu kopšanai. Rehabilitācijas produkti tiekot ražoti jau sen, un tie izveidoti sadarbībā ar profesoru Rihardu Šķeltiņu. Šajā produktu līnijā ietilpst augsti organisko dūņu maska, kurai patlaban pasaulē nav analoga, kā arī vannas ekstrakts, kuru piegādā sanatorijām, kas to izmanto kā profesionālu ārstniecisku līdzekli. V. Jeremejevs stāsta, ka Baldonē patlaban tiek iegūtas dūņas, kuras izmanto Baldones dūņu kosmētikas zīmols, savukārt BDK laboratorija izmanto unikālas, augsti organiskās dūņas, kurās ir peloid komplekss un kuras tiek iegūtas Skaistkalnes apvidū, atradnē Māra. Peloid komplekss satur aminoskābes, vitamīnus, enzīmus, mikroelementus, dabīgos antibiotiķus un antioksidantus. Pētījumi liecina, ka visi elementi, ko satur augsti organiskās dūņas, ir atrodami ādas šūnās, līdz ar to tie viegli uzsūcas cilvēka organismā.



Galvenā uzņēmuma priekšrocība ir tā, ka savulaik zinātnē investēti aptuveni 2 miljoni eiro. Zinātniskais pamatojums ir uzņēmuma atšķirības zīme un lielākā vērtība, kas to atšķir no jebkura cita kosmētikas zīmola pasaulē. BDK laboratorijā izmantotās formulas izveidotas Šveicē, savukārt peloid kompleksu izstrādājusi starptautiska zinātnieku grupa, kuras sastāvā bija ASV un Krievijas zinātnieki. Jāsaka gan, ka pētījumi vēl nav pilnīgi, tie turpinās.

V. Jeremejevs uzsver, ka zinātne nepārtraukti attīstās, un kosmetoloģija patlaban atrodas akmens laikmetā, bet viņa vadīto kompāniju no mārketinga trikiem un makaronu kāršanas cilvēkiem uz ausīm glābj produkts, tā unikālās izejvielas, kā arī zinātniskais pamatojums, līdz ar to nav vajadzības maldināt klientus par kosmētisko līdzekļu ekskluzivitāti. SIA Baldones veselības fonds FG valdes priekšsēdētājs aizliegtu reklamēt tādus kosmētiskos līdzekļus, kuru pamatā nav zinātnisku pierādījumu par to nekaitīgumu, jo patlaban reklāmas esot nemitīga propaganda, kas biedē cilvēkus par ādas novecošanos un ka vienīgās zāles, kā to apturēt, esot konkrētā kosmētiskā līdzekļa lietošana. Turklāt, runājot par citiem ekoloģisko kosmētisko līdzekļu ražotājiem, skepse nemazinās, jo, pēc V. Jeremejeva domām, klienti tiek maldināti, turklāt, izlasot informāciju, kas drukāta uz ekoloģisko kosmētikas līdzekļu kārbiņām, varot pārliecināties, ka šie produkti nepavisam neesot 100% ražoti no dabīgām izejvielām.

Savukārt sīkāk par pašu produkciju BDK laboratory stāsta:

Pētot vienīgo pasaulē augsti organisko dūņu ieguves vietu, starptautiskā zinātnieku grupa nāca klajā ar sensacionālu atklājumu: augsti organisko dūņu rašanās vieta- tas ir dzīvs organisms, dabas organiskā rezerve, kura struktūra ir līdzīga cilvēka ādas šūnai.

Atklātajām augsti organisko dūņu dziednieciskajām īpašībām ilgu laiku nevarēja rast skaidrojumu. Vēl šobaltdien dažas no daudzvērtīgajām augsti organisko dūņu īpašībām daba tur noslēpumā. Tā kā augsti organiskajām dūņām ir vairāk kā 8 miljoni gadu un tās ir veidojušās floras un faunas fermentizācijas procesu rezultātā, bezskābekļa vidē, visu šo laiku uzkrājot sevī minerālu bioloģisko aktivitāti un tīru orgāniku. salīdzināt tās ar citu veidu organiskajām dūņām no citām ieguves vietām nav nepieciešams, jo pasaulē tām nav analogu.

BDK Laboratory, balstoties uz augsti organisko dūņu 200 gadu lietošanas pieredzi organisma dabīgo procesu līdzsvara uzturēšanai, izveidoja unikālu kosmētiku ar Peloid Complex®, sniedzot izaicinājumu zinātnei un mūsdienu ādas kopšanas līdzekļiem.



Peloid Complex® – tas ir augsti organisko dūņu aktīvo ingredientu līdzsvars. Peloid Complex® satur aminoskābes, vitamīnus, enzīmus, mikroelementus, dabīgos antibiotiķus un antioksidantus. Pētījumi liecina, ka visi elementi, ko satur augsti organiskās dūņas, ir atrodami ādas šūnās. Ādas šūnas viegli atpazīst un pilnībā uzticas harmoniski sabalansētajam Peloid Complex®.

BDK Laboratory sniedz katram cilvēkam ādas kopšanas kompleksu ar dabas aktīvo ingredientu līdzsvaroto Peloid Complex® sejas ādas, ķermeņa un matu kopšanai. BDK Laboratory ir pirmā pasaulē iestāde, kas izveidojusi produkciju uz augsti organisko dūņu bāzes un sniedz katram iespēju izbaudīt kosmētisko produktu efektivitāti, kas pilnībā izmainīs mūsdienu priekšstatus par ādas kopšanu.

BDK Laboratory pierādīja pasaulei, ka laiks nav varenāks par skaistumu. Kosmētika BDK Laboratory, tā ir skaistuma sastāvdaļa, ar kuras palīdzību sieviete izskatās un jūtas apburoša. Katra sieviete ir pelnījumi sava skaistuma noslēpumu un viņai to sniedz BDK Laboratory

Baldones dūņas - Latvijā ražota kosmētika!