trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

Baldones dūņas Latvijā ražota Eko kosmētika

Baldones dūņas - Latvijā ražota eko kosmētika!

SIA Baldones veselības fonds FG – zīmolu Baldones dūņu kosmētika un BDK laboratorija īpašnieks – tika dibināts 1999. gadā, un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valentīns Jeremejevs tā vadības grožus pārņēma pirms trim gadiem ar mērķi padarīt to par veiksmīgu ražotāju, turklāt nemitīgi meklējot aizvien jaunas eksporta iespējas. Līdz ar uzņēmuma priekšnieku maiņu tika uzbūvēta arī jauna laboratorija Olainē, kuras paplašināšanā pēdējos trīs gados investēti aptuveni 5 miljoni eiro. Patlaban tajā strādā 30 darbinieku, un tuvākajiem diviem gadiem laboratorijas ražošanas jauda ir pietiekama, taču brīdī, kad kosmētikas produktu pieprasījums strauji pieaugs, uzņēmums laboratoriju palielināšot. Patlaban uzņēmums dienā spējot saražot 10–20 tūkstošus vienību. Savukārt, runājot par šā gada apgrozījuma un peļņas rādītājiem, uzņēmuma vadītājs vēl nevēlējās tos atklāt, jo konkrēti dati neesot apkopoti. Toties pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 2 miljoni eiro; tiesa gan, peļņas rādītājs iezīmējies negatīvs, jo uzņēmums daudz investējis.

Kāpēc izvēlēties SERTIFICĒTU ORGANISKU kosmētiku?

Mūsu āda ir kas vairāk nekā tikai virsējais slānis. Tā ir galvenā aizsardzība no ārējiem ievainojumiem. Tas ir dzīvs, elpojošs orgāns, vislielākais visā ķermenī. Vairāk kā puse no tā, kas nonāk uz mūsu ādas, tiek uzsūkts organismā; kā zinātnisks pierādījums tam ir nikotīna vai hormonu plāksteri. Tāpat arī sintētiskās ķīmiskās vielas daudzos ādas kopšanas līdzekļos iesūcas ādā un, tā kā organisms šīs „svešās” vielas nespēj atpazīt un pārstrādāt, tās var uzkrāties audos vai radīt alerģisku ādas reakciju (piemēram, kontaktdermatītu vai ekzēmu). Pastāv pamatotas aizdomas, ka atsevišķas ķīmiskās vielas (skat. šeit ) izjauc organisma ķīmisko vidi un ir kancerogēnas (izraisa vēža rašanos).

Ar ko galveno kārt atšķiras eko kosmētika no parastās kosmētikas

Kaitīgās vielas kosmētikā un to izraisītās sekas

Rakstā sīkāk apskatīsim kaitīgās vielas ko izmanto kosmētikas ražošanā un iespējamās sekas ar ko jārēķinās lietojot produktus, kas satur šīs kaitīgās vielas.